Algemene Voorwaarden
Disclaimer


Copyright © 2015 Rien Zwaal
Webdesign: Michiel Wesselman
Tel: 0611764585

Rien Zwaal Twitter      Rien Zwaal LinkedIn
Rien haalt inspiratie uit alledaagse dingen. Een strak bevroren meer, een kleurrijk bollenveld of de zon die langzaam wegzakt in de zee, geven hem dat inspirerende gevoel.

Eigentijdse architectuur beïnvloedt zijn werk. Eye in Amsterdam, Het Paviljoen Mies van der Rohe in Barcelona, de bedevaartkapel Notre-Dame du Haut in Ronchamp en Beeld en Geluid in Hilversum zijn daar enkele voorbeelden van. Hij bezoekt graag musea. Het Bonnefantenmuseum in Maastricht (naar een ontwerp van de Italiaanse architect Aldo Rossi, het Groninger Museum en Kröller-Müller op de Veluwe zijn voor hem voorbeelden van ruimtelijkheid.

“Abstracte schilderijen van Bart van der Leck en Piet Mondriaan leren me plattegronden te ontwerpen die rust, evenwicht en spanning in zich verenigen.” Het kijken naar schilderijen van o.a. de Amerikaanse schilder Rothco vertellen mij wat het grote gebaar is.”

Het kleurgebruik in Mediterrane steden en streken zijn herkenbare invloeden in zijn ontwerpen. Zijn kleurgebruik komt onder andere daar vandaan.

Ontwerpen van Le Corbusier, Gerrit Rietveld en Charles & Ray Eames laten hem zien hoe ruimtelijkheid wordt beleefd zonder functionaliteit uit het oog te verliezen.
Brochure Rien Zwaal Interieur
Brochure

Schilderijen